Montenegro Tourist Service 


Budva

 


 • Jedan od prvih hotela u Budvi, sagraden tridesetih godina prošlog vijeka - Hotel Mogren, važio je za pravi biser mediteranske arhitekture u samoj blizini starog grada. U bogatoj, autenticnoj mediteranskoj terasi po kojoj je tada a i sada bio poznat - uživali su gotovo svi posjetioci starog grada i gosti hotela cineci ovo mjesto jednostavno nezaobilaznim!

  U poznatom katastrofalnom zemljotresu od 1979 godine, hotel Mogren je u potpunosti stradao.

  Stari grad i Hotel ponovo su iznikli iz ruševina nakon potpunog obnavljanja ovog dijela Budve i hotel je ponovo zablistao u punom sjaju na svecanom otvaranju 1985 godine cime je ponovo postao zaštitni znak ugostiteljstva Budve i starog grada i prestižni objekat u kome se uvijek traži mjesto više.


 • U ljepoti hotela posluju administratori Austijskog konzulata koji su upravo Mogren izabrali za svoje sjedište.

  Interesantno je da se hotel Mogren nalazi u privatnom vlasništvu još od davne 1935 godine a on je to i danas. Hotel Mogren je dio kompanije Merkur iz Budve koja nastavlja tradiciju vrhunskog ugostiteljstva i poslovanja na crnogorskom primorju i Crnoj Gori uopšte.
 • 1994 godine, Turisticki savez Crne Gore proglasio je hotel za najbolji u visokoj B kategoriji sa tada ukupno 115 ležajeva.

  U komšiluku Hotela Mogren su 2000 godina stare zidine starog Grada Budve na koje se iz bašte hotela pruža velicanstven pogled, cineci ovaj spoj kraljicom i kraljem grada - zaštitnim znacima Budve.

  Svega 100 metara od hotela, ispod zidina starog grada Budve nalazi se prva, modenska plaža Ricardova glava, okupljlište mladih ljudi, poznatih licnosti i svih ljuibtelja starog grada. Još 100 metara dalje, nalaze se dvije naljepše i najpoznatije pješcane plaže na crnogorskom primorju - Mogren 1 i 2.

  Pozivamo Vas da doživite pravi mediteranski duh boraveci u Budvi i hotelu Mogren.
Dobrodošli.
 

copyright (c) MTS, 2003-2004.
ekipa Montenegro Tourist Service-a želi Vam nezaboravno ljetovanje!
Potrebna Vam je pomoć? pišite nam: info@turizamcg.com / Need help? Contact us: info@turizamcg.com